Boek BRAM, DE SCHILDER te koop via Voordekunst.nl

Bram Vermeulen (1946-2004) was zanger, componist, dichter, schrijver, theater- en televisieprogrammamaker. Samen met Freek de Jonge vormde hij jarenlang het cabaretduo Neerlands Hoop in Bange Dagen.

Minder bekend is dat hij ook schilderde. Met het boek Bram, de schilder – een overzicht van 15 jaar schilderkunst – komt hier verandering in. Zijn atelierdeuren openen zich nu 15 jaar na zijn dood via een innemend kunstboek.  

Bram begon met schilderen in 1989 omdat hij aan niemand kon uitleggen hoe het affiche voor zijn theaterprogramma “Dans met mij” er uit moest zien. Bram liet naast zijn muziek en boeken een fantastische verzameling schilderijen na. Stuk voor stuk met een boodschap, vol humor, drama, gevoel, leed, verbazing en satire. Bijzonder is om te zien hoe de schilderijen deel uitmaken van zijn gehele oeuvre en hoe ze onlosmakelijk verbonden zijn met Brams muziek en theaterprogramma’s. De lezer krijgt een unieke kijk in het ontstaan van zijn werk omdat alle originele voorstudies van de schilderijen bewaard zijn gebleven.

Peter Bax van Galerie Bax Kunst stelde het boek in nauwe samenwerking met de dochters van Bram, Katarina en Tamara Vermeulen, samen. Zij verzamelden unieke, nooit eerder gepubliceerde teksten en gedichten uit zijn dagboeken en erfgoed, waardoor Bram, 15 jaar na zijn plotselinge dood, in zijn eigen woorden zijn werk toelicht.

Boek Reservering
Het boek wordt in een beperkte genummerde oplage uitgegeven. Bram, de schilder kan voor de lancering al hier besteld. Het boek kan via www.voordekunst.nl besteld worden.

Dit bericht delen:

BRAM!

Vijfenzeventig zou hij zijn geworden. Dit jaar. Bram Vermeulen. Cabaretier en componist, dichter en zanger, kunstschilder en theatermaker. En bovenal: inspirator van vele, vele muzikanten.

Lees Verder »

Kunst met een schaterende glimlach

Jurjen K van der Hoek schrijft een prachtige recensie over het boek ‘Bram de schilder’ op zijn blog: https://jurjenkvanderhoek.tumblr.com/post/623732986449461248/kunst-met-een-schaterende-grimlach?fbclid=IwAR2FDF1Fhz4m9SPpPRqu9Qoy0z5FJMYH_YwCLUZpDDVPevHpGejY6XpCPLc. Benieuwd geworden na het lezen van

Lees Verder »

Bestelling

Plaats hier uw bestelling voor het boek “Bram de Schilder” en/of de Dubbel Live CD “De Verzameling“. 

U ontvangt van ons een E Mail met betaalinstructies. Na ontvangst van uw betaling versturen wij uw bestelling met PostNL naar uw adres.