Bram Vermeulen – De Verzameling

In 2002 bracht Bram in eigen beheer de dubbel CD ‘De Verzameling’ uit, met als extra een CD-rom. Een live registratie van het gelijknamige theaterprogramma, opgenomen in Het Koningstheater in Den Bosch. Het affiche voor de theatervoorstelling dat ook de hoes van het album is, ontwierp Bram zelf. Het album was destijds alleen aan de zaal te verkrijgen.

Op ‘De Verzameling’ maak je Bram mee zoals hij solo in het theater speelde, op een vleugel, zijn Wurlitzer-piano, zijn zelfgemaakte 8-snarige gitaar. Basdrum en hi-hat speelde hij met zijn voeten terwijl hij de vleugel en de Wurlitzer tegelijk bespeeld. Doe je ogen dicht en je zit in de zaal. Een absoluut uniek album dus.

Het theaterprogramma ‘De Verzameling’ was gebaseerd op Brams boek ‘Enkele reis Moeder’ en vertelt het verhaal van een man van middelbare leeftijd die met de trein van Amsterdam onderweg is naar zijn moeder in Den Haag.

Ter gelegenheid van zijn 75ste geboortedag zal dit album zal vanaf Oktober 2021 voor het eerst digitaal beschikbaar zijn. De dubbel CD is hier fysiek te bestellen.

CD 1

 1. Wakker
 2. Laat Gaan
 3. Niks Laten Merken
 4. Rot Op! Ga Weg!
 5. Waar
 6. Wat Gaat Ze Doen?
 7. De Rust
 8. Ren Voor Je Leven
 9. Schreeuwen Tegen De Buis
 10. De Schepping 1
 11. Oh Mama!
 12. Voorlezen
 13. Jacobs Laatste Uur
 14. Ik Weet Het Niet
 15. Alcohol

CD 2

 1. Blanco
 2. Nederland Is Vol
 3. Ik Kijk
 4. Niks Te Zeggen
 5. UFO
 6. Wie?
 7. De Zee
 8. Poppenkraam
 9. De Verzameling
 10. Wees Eindelijk!
 11. De Schepping 2
 12. Alles Kan
 13. De Formulering
 14. Vannacht

Het lied ‘Nederland Is Vol’ verscheen in andere versies op de albums ‘Bram Vermeulen’ en op ‘Tijd / Vrije Tijd‘.
Het lied ‘Vannacht’ verscheen in een andere versie op het album ‘De Beuk Erin’.

Meer informatie over het album via Discogs.

Dit bericht delen:

BRAM!

Vijfenzeventig zou hij zijn geworden. Dit jaar. Bram Vermeulen. Cabaretier en componist, dichter en zanger, kunstschilder en theatermaker. En bovenal: inspirator van vele, vele muzikanten.

Lees Verder »

Kunst met een schaterende glimlach

Jurjen K van der Hoek schrijft een prachtige recensie over het boek ‘Bram de schilder’ op zijn blog: https://jurjenkvanderhoek.tumblr.com/post/623732986449461248/kunst-met-een-schaterende-grimlach?fbclid=IwAR2FDF1Fhz4m9SPpPRqu9Qoy0z5FJMYH_YwCLUZpDDVPevHpGejY6XpCPLc. Benieuwd geworden na het lezen van

Lees Verder »

Bestelling

Plaats hier uw bestelling voor het boek “Bram de Schilder” en/of de Dubbel Live CD “De Verzameling“. 

U ontvangt van ons een E Mail met betaalinstructies. Na ontvangst van uw betaling versturen wij uw bestelling met PostNL naar uw adres.