Bram Vermeulen: ‘Weten hoeft niet, als je het maar gelooft’

Bram Vermeulen: ‘Weten hoeft niet, als je het maar gelooft’

In de zomer van 2004 interviewde ik zanger Bram Vermeulen. Ik mocht voor Trouw een korte serie maken over de inspiratie van liedjesschrijvers – het was één van mijn eerste grote opdrachten. Krap anderhalvemaand nadat het interview gepubliceerd werd, overleed Bram Vermeulen, geheel onverwachts.

Het gesprek vond plaats op een heerlijk zonnige dag, in de tuin van zijn huis in de Noord-Holandse polder. We hadden het veel over de dood, maar op zichzelf was dat niet zo verbazingwekkend. Hij was nu eenmaal veel met de dood bezig, hoewel hij voor zover ik weet niet ziek was. Daarbij: het was de opzet van de interviewserie om over levensvragen te praten. Wat me achteraf wél frappeerde, was een bepaald deel van het gesprek, dat de krant niet gehaald heeft.

Lees de rest van dit artikel

Dit bericht delen:

BRAM!

Vijfenzeventig zou hij zijn geworden. Dit jaar. Bram Vermeulen. Cabaretier en componist, dichter en zanger, kunstschilder en theatermaker. En bovenal: inspirator van vele, vele muzikanten.

Lees Verder »

Kunst met een schaterende glimlach

Jurjen K van der Hoek schrijft een prachtige recensie over het boek ‘Bram de schilder’ op zijn blog: https://jurjenkvanderhoek.tumblr.com/post/623732986449461248/kunst-met-een-schaterende-grimlach?fbclid=IwAR2FDF1Fhz4m9SPpPRqu9Qoy0z5FJMYH_YwCLUZpDDVPevHpGejY6XpCPLc. Benieuwd geworden na het lezen van

Lees Verder »

Bestelling

Plaats hier uw bestelling voor het boek “Bram de Schilder” en/of de Dubbel Live CD “De Verzameling“. 

U ontvangt van ons een E Mail met betaalinstructies. Na ontvangst van uw betaling versturen wij uw bestelling met PostNL naar uw adres.